Беф бургуньойн (говядина тушена у вині)
Рецептів цієї страви є безліч.І прості до непристойності, і вишукані від шефів ресторанів високої кухні. Я вивела для себе середнє. Мені подобається,готувати не складно,хоч і довго. І готую я не у духовці,а у каструлі на плиті.
Отже:
1кг.молоденької телятини. Я люблю великими шматками десь як на шашлик) Відділити жир,якщо є. Обсмажити з двох сторін до золотистої кірочки на оливковій олії. Викласти у каструлю. Обсмажувати порціями,щоб м'ясо не давало соку. Нарізати півкільцями одну велику цибулину,почистити і подрібнити кілька зубчиків часнику,дві морквини порізати кільцями,дрібно нарізати копчену свинну грудинку. Коли м'ясо обсмажилося на залишках того жиру обсмажуємо цибулю,моркву,свинну грудинку,половину часнику. Тим часом м'ясо солимо перчимо,додаємо лавровий листок,чебрець,другу половину часнику і ложку-дві муки. Закриваємо кришко у добре струшуємо . Потім додаємо протушені овочі з грудинкою ще раз струшуємо і вливаємо 500-750мл хорошого сухого червоного вина. Не забуваємо правило: у їжу у жодному разі не використовувати вино,яке б ви не стали пити. Все. Доводимо до кипіння і ставимо на найменший можливий вогонь на 2-25, год. Чим довше,тим краще. Я навіть не перемішую жодного разу. Соус робиться густий і смачний,м’яско м’якеньке. Якби вам треба було добавляти ще рідини,то додавайте м’ясний бульйон. Подавати з картоплею або макаронами. У нас вчора були макарони.
Немає коментарів:
Дописати коментар