Що нам потрібно:
1 випотрошений кролик вагою 1,2 - 1,5 кг
4 великих стиглих помідори (або очищені томати у власному соку)
2 великі цибулини
1 зубчик часнику
200 мл сухого червоного вина
200 мл м'ясного , курячого бульйону або води
2 ст. л . борошна
2 ст. л . вершкового масла
2 ст. л . оливкової олії
2 лаврових листа
сушений орегано
сіль , мелений чорний перець
600 г спагеті для подачі
Приготування:
1 . Розріжте кролика на невеликі шматочки , обваляйте в борошні й обсмажте в глибокій каструлі з товстим дном на середньому вогні в суміші вершкового масла та оливкової олії до золотистої скоринки з обох сторін.
2 . Дрібно поріжте очищені цибулю і часник. Обдайте помідори окропом , потім холодною водою , зніміть з них шкірку. Видаліть насіння разом з рідиною. М'якоть наріжте кубиками.
3 . Складіть всі овочі в каструлю з кроликом , додайте лавровий лист , сіль , перець і орегано. Влийте вино і бульйон( я мала звичайний бульйон з кубиків).Доведіть до кипіння , закрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 1 - 1,5 год. Готовий кролик дуже ніжний , м'ясо практично саме повинно відділятися від кісток.
4 . Відваріть спагетті у великій кількості підсоленої води згідно інструкції , заправте їх отриманим соусом , а кролика подайте на окремому підігрітому блюді.
Я подавала не з спагетті,а з картоплею дофінуа. Але на окремій тарілці.
Справді дуже смачно. Кролик мякий,ніжний і тане у роті:)
Немає коментарів:
Дописати коментар