Мій список блогів

понеділок, 26 травня 2014 р.

Фенкада /кролик в томатному соусі


Прочитала,що це традиційний народний мальтійський рецепт.
Що нам потрібно:
1 випотрошений кролик вагою 1,2 - 1,5 кг

4 великих стиглих помідори (або очищені томати у власному соку)

2 великі цибулини

1 зубчик часнику

200 мл сухого червоного вина

200 мл м'ясного , курячого бульйону або води

2 ст. л . борошна

2 ст. л . вершкового масла

2 ст. л . оливкової олії

2 лаврових листа

сушений орегано

сіль , мелений чорний перець

600 г спагеті для подачі

Приготування:

1 . Розріжте кролика на невеликі шматочки , обваляйте в борошні й обсмажте в глибокій каструлі з товстим дном на середньому вогні в суміші вершкового масла та оливкової олії до золотистої скоринки з обох сторін.

2 . Дрібно поріжте очищені цибулю і часник. Обдайте помідори окропом , потім холодною водою , зніміть з них шкірку. Видаліть насіння разом з рідиною. М'якоть наріжте кубиками.

3 . Складіть всі овочі в каструлю з кроликом , додайте лавровий лист , сіль , перець і орегано. Влийте вино і бульйон( я мала звичайний бульйон з кубиків).Доведіть до кипіння , закрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 1 - 1,5 год. Готовий кролик дуже ніжний , м'ясо практично саме повинно відділятися від кісток.

4 . Відваріть спагетті у великій кількості підсоленої води згідно інструкції , заправте їх отриманим соусом , а кролика подайте на окремому підігрітому блюді.

Я подавала не з спагетті,а з картоплею дофінуа. Але на окремій тарілці.
Справді дуже смачно. Кролик мякий,ніжний і тане у роті:)



Немає коментарів:

Дописати коментар