Звісно,що більшість з вас уже прочитали книжку Фенні Флег "Смажені зелені помідори",а дехто,як я скажімо,ще й фільм подивився:) А мені от дійшли руки ще й до приготування.Авторка ж там так детально розписала рецепти,що не спробувати було б якось дивно.Я майже не знайома з американською кухнею,а американсько-нігерійською і поготів(а там же куховарка була негритянкою,тому я собі так думаю,що страва насправді не зовсім американська:) Ну,але досить слів. Я скуштувала,запрошую і вас це зробити.
Оригінальний рецепт з книжки додаю.Все робила як вказано,тільки смажила не на жирі з бекону,бо не сприймаю тваринний жир взагалі.
СМАЖЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ У МОЛОЧНОМУ СОУСІ
3 столові ложки жиру, витопленого з бекону, 4 твердих зелених помідори, нарізаних скибочками завтовшки в сантиметр, збиті яйця, панірувальні сухарі, борошно, молоко, сіль і перець.
Розігрійте жир в чавунній сковороді. Занурте помідори в яйця і обваляйте в панірувальних сухарях. Повільно смажте в жирі з обох боків до золотистої скоринки. Викладіть помідори на тарілку. На кожну столову ложку жиру,що залишився у сковороді, додайте столову ложку борошна і перемішайте, потім влийте склянку теплого молока і не знімайте з вогню до загустіння, весь час помішуючи. Додайте сіль і перець за смаком. Помідори залийте підливою і подавайте гарячими.
Це найсмачніша страва на світі!(с)
Оригінальний рецепт з книжки додаю.Все робила як вказано,тільки смажила не на жирі з бекону,бо не сприймаю тваринний жир взагалі.
СМАЖЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ У МОЛОЧНОМУ СОУСІ
3 столові ложки жиру, витопленого з бекону, 4 твердих зелених помідори, нарізаних скибочками завтовшки в сантиметр, збиті яйця, панірувальні сухарі, борошно, молоко, сіль і перець.
Розігрійте жир в чавунній сковороді. Занурте помідори в яйця і обваляйте в панірувальних сухарях. Повільно смажте в жирі з обох боків до золотистої скоринки. Викладіть помідори на тарілку. На кожну столову ложку жиру,що залишився у сковороді, додайте столову ложку борошна і перемішайте, потім влийте склянку теплого молока і не знімайте з вогню до загустіння, весь час помішуючи. Додайте сіль і перець за смаком. Помідори залийте підливою і подавайте гарячими.
Це найсмачніша страва на світі!(с)
Ну і як враження, ти згодна, що "це найсмачніша страва на світі"?
ВідповістиВидалитиЯ якось їла консервовані зелені помідори - не сподобалося.
Найсмачніша точно ні) Але цікава,соковита така і для різноманітності можна спробувати.
ВидалитиЛюблю смажені овочі) Треба спробувати)
ВідповістиВидалитиВоно дуже швидко готується,ще менше часу займає,ніж кабачки смажені)
Видалитиггг, "От такої ф...ні я точно ще не їв! Зробимо?" Мар*янко, вибач, але ти не тільки мене зацікавила своїми кулінарними шедеврами))))
ВідповістиВидалитиТо Роман???)
ВидалитиА він у тебе чого любитель? Бо мій хлопець скуштував,але не оцінив,правда він овочів не любить.
ВидалитиО, в такому віці, як Дем*янко, мій теж не любив овочів та і фруктів теж...От М*ЯСО, курочку - завжди любив і любить))) а ще сири, борщ. А зараз несподівано - тушені овочі, хоч практично кожен день роблю) Найбільше - коли є баклажани) Він нормально освоїв мультиварку, смажить там картоплю, може посмажити стегенця або крильця. лечо любить з яйцями))) Таке от.
ВідповістиВидалитиТо ж супер.А рататуй робите? Якщо любителі тушених овочів,то має сподобатися)
Видалитиого! а я вчора відмовилась взяти з дачі бурих і зелених помідорчесів. і здря....
ВідповістиВидалити