Мій список блогів

вівторок, 14 травня 2013 р.

Château de Mont-l'Eveque /Замок Мон-Левек

На відстані трьох кілометрів від Санліс сховалося село Монлевек,омите водами маленької річечки Ноннет.У селі знаходиться красивий,майже казковий замок з одноіменною назвою.Саме заради нього ми сюди і приїхали.
 



 Будівля розташована у парку,який розсікає Нонет,одночасно живлячи ставок. Замок-колишня резиденція єпископів Senlis з дев'ятнадцятого століття належить  сімейству Pontalba. Після його трансформації в дев'ятнадцятому столітті, він виступає в якості чудового зразка стилю трубадурів.





 У сімнадцятому і вісімнадцятому століттях було додане, ліве довге двоповерхове крило, нижче і у класичному стилі. У глибині подвіря,з ліва ліво височіє каплиця, побудована   кармелітами. Олександро Ленуар пізніше переніс її у музей французьких пам'ятників і подарував Жозефіні для  замку Мальмезон.По смерті дружини Наполеона, її продали і знові вивезли у Мон-Левек.Зараз каплиця у плачевному стані.Тай усій резиденції реставрація не завадила б.


 Вхід на територію вільний.Можна навіть організувати собі там невеличкий пікнік,але чесно кажучи,трохи моторошно.Весь час було відчуття,що на нас хтось дивиться.І я б не здивувалася,якби там водилися привиди:)

 А непогано було б випити запашної кави на тому балкончику,правда?


Немає коментарів:

Дописати коментар