Мій список блогів

понеділок, 13 травня 2013 р.

Санліс-місто королеви Анни.


Абатство Святого Вікентія (Saint-Vincent)засноване Анною Київської, дружиною короля Анрі (Генріха) I-го в 1066 році.Побудовано на місці старої дерев'яної обителі для ченців августинців. Після революції 1789 р. було передано під егіду церкви Святої Женев'єви в Парижі. Одне з небагатьох релігійних будівель,яка не постраждала під час французької революції. Якобінці використовувати його як ткацьку фабрику. У 1836 р. будівля була викуплена єпископом Бове, який влаштував там інтернат і школу для хлопчиків. При Наполеоні III тут була розташована військова школа, і після його падіння була викуплена одним з колишніх учнів. З тих пір тут розміщується приватна школа. З її стін вийшли знаменитий французький поет Хосе-Марія Ередіа та історик Анрі Брейль.
 

 
 Памятник Анні Київській




 Nоtre Dame de Senlis - Cобор Санліської Богоматері,закладений в 1150 на території колишньої дерев'яної церкви, освячено 16 червня 1191. Один з перших готичних соборів Франції. Головна прикраса 18 метрова вежа ("flіche") яка була прибудованоа в 13 столітті. собор  трохи  перебудовувався  після удару блискавки у 1504 р.

Я переконалася,що готика це найближчий мені архітектурний стиль)





 Залишки Королівського палацу Гуго Капета.Знаходяться на найвищому пагорбі ці руїни нагадують про десять столітть перебування королів у Санлісі. Тут Гуго Капет був проголошений королем в 987 року. Від першої будівлі нічого не залишилося. Нинішні руїни рештки палацу побудованого за наказом Людовика VI (онука Анни Ярославівни) в 1130 році. Серед розвалив можна розпізнати залишки королівcької каплиці та їдальної зали. А також чотирикутної сторожовиї вежі.









Вулиці міста.

Санліс знаходиться за 40 км на північ від Парижа, до розвитку якого за короля Філіпа II Августа (кінець XII початок XIII ст) тут була резиденція королівської сім'ї Капетингів. Тут народилися всі королі від Гуго Капета до Філіпа II Августа. Передбачається, що він був заснований в VII столітті до нашої ери. Свою назву бере від назви Гальського племені Sulbanectes, що мешкало в цих краях. . Зберігся фундамент античного цирку. В III столітті було пограбоване та зруйноване варварами, після чого була споруджена кріпосна стіна. Після Столітньої війни, під час якої місто знову було серйозно зруйноване, загубило своє значення. Фортецю і королівський замок  зруйновали під час Великої французької революції та Першої світової.

 Санліс здавна славився своїми полюваннями.Тому і пам"ятник оленю зустрічає відвідувачів.



 Каплиця Святого Фрамбурга (Saint-Frambourg),заснована королевою Аделаїдою, дружиною Гуго Капета в 995 р. для мощей Святого Фрамбурга. Нинішня кам'яна будівля побудована у 1166/1 170. . Після реставрації тут відкрито центр Ференца Ліста.







Nоtre Dame de Senlis 





Немає коментарів:

Дописати коментар